Wil je wagenparkbeheer zelf doen of toch uitbesteden?




Het wagenpark van een organisatie wordt vaak gezien “dat doen we er gewoon even bij”. De laatste jaren is het professioneel bijhouden van een wagenpark een hele klus en hebben organisaties het duidelijk onderschat. Nu staat men voor de vraag:  Houd ik wagenparkbeheer binnen mijn organisatie, of ga ik dit uitbesteden?

We zetten in dit artikel een paar overwegingen op een rij die van belang zijn bij deze beslissing.

Een mkb’er geeft na salarissen het meeste uit aan zijn wagenpark en alles wat eromheen hangt. De aanschaf, onderhoud, het regelen van mkb tankpassen en de dagelijkse kosten van met name  brandstof is een flinke kostenpost.


1. Het wagenpark goed bijhouden kost tijd

Kijk maar eens naar werkzaamheden van een wagenparkbeheerder. Er komen vragen van medewerkers, offertes komen binnen, de wisseling van auto’s, het inhouden van salaris, administratie… wagenparkbeheer kost behoorlijk wat tijd en aandacht. Doordat wagenparkbeheer er even bij wordt gedaan is daar ook geen focus op.
In veel gevallen kun je je dus afvragen of wagenparkbeheer echt iets is waar je binnen je bedrijf aandacht, tijd en resources aan wilt besteden; het is immers niet je core business.





2. Wat houdt goed wagenparkbeheer in?

Het beheren van een wagenpark is belangrijk om het overzicht te bewaren van uw vloot. Zodra dit overzicht ontbreekt gaan er allerlei zaken door elkaar heen lopen, worden er extra kosten gemaakt en levert dit vaak de nodige frustratie op. Ook heb je geen overzicht op de technische staat van jouw voertuigen. Niet alleen het onderhoud moet worden doorgevoerd, maar ook het regelen van de juiste wagenparkverzekering mag niet worden vergeten. Daarnaast horen er nog zaken bij van merkbeleid tot het beperken van uitstoot, je CO2 footprint, maar ook regels en wetgeving rondom zakelijk rijden.
Het is niet altijd eenvoudig om op ieder moment up-to-date kennis te hebben van zaken die voor je bedrijf op dit vlak van toepassing zijn. Dus dan kan het erg handig zijn om te weten dat je een partner hebt die op elk moment van de dag bezig is met deze materie.



3. Kosten besparen op je wagenpark

Het is zeker zou dat een externe wagenparkbeheerder geld kost maar goed wagenparkbeheer kan juist kostenbesparend werken. Die kostenbesparing zal zich zeker uitbetalen.
Juist wanneer je een professional laat beheren, heb je ook nog eens helder inzicht in je kosten en financiële resultaten. Tevens kun je jezelf richten op jouw core business het managen van jouw company.




Wat kan Riemersma Leasing voor je doen?
Het is natuurlijk niet vreemd dat we bij Riemersma Leasing geloven in wagenparkbeheer en het regelen van je leasing met professionals.

Wij bieden verschillende mobiliteitsoplossingen en diensten aan, zoals full en netto operational lease, shortlease, sale and lease back, wagenparkbeheer, overstapservice en onze eigen flexibele leasevormen zoals fase lease en VRIJ.

Om het je gemakkelijk te maken vind je hieronder nuttige informatie bestemd voor jou als wagenparkbeheerder. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers voor een op maat gemaakt advies.

073-8504750


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zomervakantie: 5 tips voor veilig en ontspannen file rijden

Je nieuwe auto kiezen; waar let je nou echt op?

Een succesvolle autovakantie: zo zou je het kunnen doen!